erään kadonneen kirkon tapaus [[ neitsythuorakirkko ]]Kööpenhaminan tyylejä

DSC02792

DSC02749

Henning Larsenin suunnittelema, vuonna 2005 valmistunut oopperatalo Holmenilla

Henning Larsenin suunnittelema, vuonna 2005 valmistunut oopperatalo Holmenilla

Christianian aitaa

Christianian aitaa

DSC02808

DSC02734

DSC02732

Välkehtiviä vesiä ja kirjakahviloita. Oopperatalon megalomaanista arkkitehtuuria ja Christianian graffiteilla kuorrutettuja rötisköitä.

Katusoittajia luksusliikkeen edessä. Olisikohan tuo Suomessa edes mahdollista, että Louis Vuitton -liikkeen edustalla esiintyisi musisoijia, joiden väskyt tai muovikorit pyörän tarakalla eivät edusta ko. merkkiä ja joilta muutenkin puuttuvat viralliset luksus-sertifikaatit?

Vuittonin liikkeen sijainti määrittää varmaan kaupungissa kuin kaupungissa arvokeskustan keskipisteen eli neliöhintojen huipun. Mutta mitä nousikaan aivan Vuittonin vierellä, saman torin toisella sivustalla; monikerroksinen Hayn lippulaivamyymälä. Hay on yksi ’new nordic designin’ pääedustajista, nuoren raikkaan muotoilun esiinnostajia Muuton ja Normann Copenhagenin rinnalla. Hayn liikepaikka todistaa tuoreen suunnittelun nousevasta mahdista ja maata brändäävästä voimasta. Pelkkä Hayn paperikassikin pysäytti turisteja toisaalla Kööpenhaminassa kysymään, mistä liike löytyy.

Tanskalaiskodit vaikuttavat keskimäärin äärimmäisen disainatuilta, jo kävelykierros ainakin Holmenin kaupunginosassa pimeän aikaan todistaa lemmekkyydestä isoja tauluja ja design-valaisimia kohtaan. Sama näkyi Airbnb:n kotitarjonnasta, design rulaa jopa niin, että joka toisessa kodissa on samat pakolliset muotoilutuotteet.

Monikerroksinen Hay House kuuluu Köpiksen hip-putiikkeihin

Mainokset

%d bloggers like this: