erään kadonneen kirkon tapaus [[ neitsythuorakirkko ]]21. vuosisadan taidekriminaalit vaihtavat maisemaa

kuvia installaatiosta Ulla Karttunen, Donna Criminale: Capitalism as Religion, Market Criticism as Crime, näyttelystä With Criminal Energy: Art and Crime in the 21st Century, Halle 14, Leipzig, valokuvat/photographs Claus Bach

Kolmikuukautisen aukiolonsa jälkeen näyttely taiteesta ja rikoksesta 21. vuosisadalla on nyt pistetty pakettiin ja hyvää vauhtia matkalla seuraavaan näyttelypaikkaan, Weimarin ACC-galleriaan.

Installaatio Donna Criminale Halle 14:ssa oli kooltaan kaikkien aikojen isoin taidekeskuksen historiassa, niin ainakin arvioi paikan taiteellinen johtaja ja näyttelyn kuraattori Frank Motz. Teos käsitti noin tuhat neliömetriä.

Katsojia oli jo avajaisviikonloppuna rutkasti, koska entisen puuvillatehtaan galleriakeskittymän kevätkierros kerää jopa parikymmentätuhatta kävijää.

Alla muutama ote D. Criminalen verihanskoista medioissa. Arvioissa ihmeteltiin, miten vapaista vapaimmaksi oletettu, taiteen paratiisilintu, voi joutua häkkiin, vieläpä demokraattiseksi ja valveutuneeksi itseään luulevassa maassa.

Mainokset

%d bloggers like this: