erään kadonneen kirkon tapaus [[ neitsythuorakirkko ]]Joukkopako kirkosta

Kirkko on kokenut parina viime vuonna kovia kolauksia. Katolista kirkkoa ovat koetelleet kirkon suojelemien pedofiliatapausten jatkuvat esiinnousemiset, samoin Suomessa kirkko ei ole puuttunut hyväksikäyttöön tarpeeksi tehokkaasti. Ja nyt kirkosta eroaminen on saanut joukkopaon luonteen joidenkin kirkon edustajien homoseksuaalisuutta koskevien näkemysten takia.

Kirkkoa ovat koetelleet sen omat kantimet: se, ettei kirkko alun perin ole suhtautunut torjuvammin kaksinaismoralismiin ja ihmisarvon polkemiseen valtaposition ja tois-seksuaalisuuden (jollaisena heteroseksuaalisuus voisi näyttäytyä homoseksuaalisuuden näkökulmasta) muka oikeuttamana.

Tapauksissa kiinnittyy huomio kahteen asiaan: ensiksi siihen, että kirkko on niin ylettömän kiinnostunut seksistä ja sen tuomitsemisesta, ja toiseksi siihen, miten kirkko on kaatua kaksinaismoralisminsa suojelemiseen.

On vain hyvä, että väärät kirkot kaatuvat ja että vääristä kirkoista paetaan. Jokainen eriarvoisuuden laillistamiselle perustuva kirkko on väärä. Jokainen ihmisen aistimuksellista ja ruumiillista alkuperää pakeneva kirkko solmiutuu helposti valheisiinsa.

Kaatuvien kirkkojen erikoisasiantuntijana kannustan ja varoitan: paetkaa vääristä kirkoista ennen kuin seinät kaatuvat päälle.

Mainokset

%d bloggers like this: